Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ανησυχία στη Ν.Α. Μεσόγειο από την εμπλοκή του Ισραήλ στη Συρία



Με αντίποινα απειλούν Συρία και Ιράν το Ισραήλ για την αεροπορική επιδρομή που φέρεται να πραγματοποίησε κοντά στη Δαμασκό.
Ο Σύρος πρεσβευτής στον Λίβανο δήλωσε ότι η Δαμασκός έχει την επιλογή για αντίποινα, καθώς και τη δυνατότητα αιφνιδιασμού.
Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα απαντήσει η Συρία, λέγοντας ότι οι Αρχές είναι οι αρμόδιες για την προετοιμασία του χτυπήματος.


Στο Ιράν, το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, μετέδωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για την πόλη του Τελ Αβίβ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, προφανώς έχοντας ως στόχο φορτίο όπλων το οποίο προοριζόταν για τη Χεζμπολάχ.


Από την πλευρά της, η Συρία αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιου φορτίου και δήλωσε ότι χτυπήθηκαν επιστημονικές ερευνητικές εγκαταστάσεις έξω από τη Δαμασκό.
«Μεγάλη ανησυχία» για το χτύπημα εξέφρασε νωρίτερα και η Μόσχα, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντώνται στις Βρυξέλλες αντέδρασαν επιφυλακτικά στις πληροφορίες.
«Δεν έχουμε καμιά πρόσθετη πληροφορία», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ. «Ασφαλώς, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι εξαιτίας της συριακής σύρραξης» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση «εφόσον δεν έχουμε ιδία γνώση, εφόσον δεν έχουμε εγγυημένη γνώση γι' αυτό που αναφέρεται (ότι συμβαίνει) εκεί».
Την επίθεση καταδίκασε η Χεζμπολάχ. Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε: «Η Χεζμπολάχ εκφράζει πλήρως την αλληλεγγύη της στην συριακή ηγεσία, τον στρατό και το λαό της».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΕΣ!!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου