Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μια ωραία φοιτητική συνέλευση

20130414-194729.jpg
Γράφει ο θείος Άκης
Πάμε στη συνέλευση να γελάσουμε;. Πολλοί θα την θυμάστε αυτήν την συνήθης ατάκα των φοιτητικών μας χρόνων. Αυτό άλλωστε γινόταν και γίνεται ακόμα στις φοιτητικές συνελεύσεις. Μια ωραία ατμόσφαιρα για να ξεσκάσει κανείς. Ένα μείγμα γηπέδου και τηλεοπτικών παραθύρων. Ένας ευτελισμός της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας από τον ανθό της ελληνικής νεολαίας. Ο καθένας προσπαθούσε να την πει στον άλλο με τα

συνθήματα να δίνουν και να παίρνουν. Όποιος τολμούσε να εκφέρει άλλη άποψη μακριά από τσιτάτα αντιμετωπιζόταν ως γραφικός. Αν τολμούσε δε να μιλήσει σύνθετα και πεπαιδευμένα, εισέπραττε την χλεύη των υπολοίπων. «Άντε τελείωνε! να μιλήσεις κανένας άλλος» τον προέτρεπαν οι συνάδελφοί του. Να πει καμιά εξυπνάδα δηλαδή και να γελάσουμε.
Γήπεδο λοιπόν η συνέλευση από τις φοιτητικές παρατάξεις. Εσαεί. Τα φυτώρια των λαθών των γονέων μας συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους Νεοέλληνες. Τα παιδιά των φοιτητικών συνελεύσεων μεγάλωσαν και βρίσκονται πια στη Βουλή. Συνήθειες όμως δεν άλλαξαν και τις μετέφεραν εκεί. Η εικόνα στην προανακριτική της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ αυτό έδειξε. Μια κλασσική φοιτητική συνέλευση διαδραματίστηκε και τίποτα διαφορετικό. Φράσεις όπως «ρε Χοντρέ, άντε πηδ….» αλλά με μια κοινοβουλευτική καλλιέπεια. Η εικόνα δεν παραξένεψε πια πολλούς. Έχουμε περάσει άλλωστε το τιμητικό σημείο του αίσχους. Η μεσημεριανή ζώνη έχει διαχυθεί σε όλη τα προγράμματα. Από το πρωί ουρλιάζουν οι βουλευτές ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο από τα τηλεοπτικά πλατό. Το πολίτευμα έχει μετατραπεί από προεδρευόμενη σε τηλεοπτική δημοκρατία.
Την Τετάρτη θα έχουμε ματς, φοιτητικές εκλογές ήθελα να πω. Περάστε από το Πολυκλαδικό που θα γίνουν και θα δείτε την ιστορία σας κατάματα. Παρά τις κορυφαίες αλλαγές στην εκπαίδευση οι καταστάσεις είναι εκνευριστικά παρόμοιες. Αφίσες και συνθήματα παντού. Φοιτητές να λιάζονται στα τραπεζάκια κοιτάζοντας τους «άλλους» λες και τους έχουν σφάξει τη μάνα. Αριστεροί-δεξιοί, Πράσινοι-Βένετοι με έτοιμα τα τύμπανα πολέμου. Ειδικά φέτος η κόντρα πράσινων και γαλάζιων θα προσφέρει πέρα από το φοιτητικό κίνημα πολλά και στην σφαίρα του σουρεαλισμού. Θα μονομαχήσουν όταν οι πολιτικοί τους φορείς συνεργάζονται για το καλό της χώρας.
Γιατί κάποιοι βγήκαν και δυσανασχέτησαν με την εικόνα των φοιτητών στο ΤΕΙ της Πάτρας; Πριν μερικά χρόνια τα αποθέωναν όταν κατέθεταν πέτρες στα αστυνομικά τμήματα. Αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα! Και κάτι άλλο. Συνεχίστε να λέτε πως όλοι φταίμε το ίδιο όπως ο υπουργός Οικονομικών και θα μας φάνε τα ίδια μας τα παιδιά. Οι εικόνες στο ΤΕΙ αυτό έδειξαν. Αν δεν τα έκανες να μην σέβονται τίποτα μην περιμένεις να σεβαστούν και σένα. Να περιμένεις και την σειρά σου.
Όλοι θα νικήσουν την ερχόμενη Τετάρτη. Έτσι πάντα γίνεται στις φοιτητικές εκλογές. Η χώρα όμως σίγουρα θα χάσει. Μόνοι κερδισμένοι οι ηγέτες που θα χαρούν που οι μικροί κλακαδόροι βαδίζουν στα χνάρια τους, έτοιμοι να κάνουν και αυτή τη βουλή γήπεδο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΕΣ!!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου