Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ιδού το έγγραφο - «φωτιά» στη δικογραφία για τον Άκη


american-flag1
Το spirospero.gr, έχει στην κατοχή του έγγραφο - φωτιά που βρίσκεται μεσα στη δικογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλυ και το οποίο προαναγγέλλει την διακοπή πολεμικού υλικού από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα γιατί η μεταφορική εταιρία πουλάει τα όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες την Μέσης Ανατολης.
Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει:

"Τον Ιούλιο τυ 1998, υπήρχαν σοβαρές ανησυχίες από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχεσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, αναφορικά με την Hellenic American Lines σε τρίτες χώρες, από τις ΗΠΑ.
Οι ανησυχίες της επιτροπής πηγάζουν από πληροφορίες ότι άτομα που συνεργάζονταν με την HAL, φέρεται να ειχαν συνδεθεί στο παρελθόν με προσπάθειες προμήθειας οπλισμού για λογαριασμό τρομοκρατικών οργανώσεων της Μέσης Ανατολής.
Η επιτροπη, είχε προειδοποιήσει τo Αμερικανικό Υπ. Εξωτερικών ότι θα ανέστελλε την αδειοδότηση όλων των αποστολών οπλισμού που γνωστοποιούνται στο Κογκρέσο, έως ότου έληγε κάθε εμπλοκή της HAL.
Στην ίδια συνάντηση το State Department, είχε αποφασίσει να απαγαρεύσει αυστηρά τη χρησιμοποίηση της HAL για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού Αμερικανικής προέευσης που πωλείται εμπορικά στην Ελλάδα.
Το State Department, ανταποκρινόμενο στις έντονες και μειωτικές πληροφορίες σχετικά με τη HAL διέταξε όλα τα Τελωνεία των ΗΠΑ, να σταματήσουν όλες τις αποστολές όπλων αμερικανικής προέλευσης μέσω της HAL, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 18 Νοεμβρίου
Διαβάστε όλο το Non paper, όπως ακριβώς μεταφράστηκε από το Υπ. Εξωτερικών
4
5
61
2
3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΕΣ!!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου