Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

INTRACOM AΛΛΑΓΗ, ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ


















“...Η Intracom Telecom, όπως ανακοίνωσε με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το 2008, ανέλαβε από κοινού με την SELEX Elsag την υλοποίηση για τη Syrian Wireless Organization (SWO) ενός δικτύου TETRA. Το σύστημα παραδόθηκε τηρώντας όλες τις σχετικές διατάξεις που αφορούν εξαγωγές. Το σύστημα TETRA παραδόθηκε για να υποστηρίζει αποκλειστικά αστικές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών. Η Intracom Telecom δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του συστήματος και συνεπώς δεν έχει απολύτως κανένα έλεγχο για τυχόν χρήση του για οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς. 
Η Intracom Telecom έχει αναστείλει τις εργασίες της στη Συρία, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα...”
Aυτή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ελληνική εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΟΜ Τηλεπικοινωνίες για ένα εργο που είχε αναλάβει το 2008-δηλαδή πολύ πριν την εξέγερση στη Συρία. Στα τηλεγραφήματα ωστόσο που δημοσιεύει ο ιστότοπος Wikileaks υπάρχει και ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 11 Οκτωβρίου 2011 που απευθύνεται από τον συνέταιρο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, την  ιταλική ΣΕΛΕΞ, στον Σύρο υπάλληλο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ Μωχαμεντ Σορμπατζί. Το μήνυμα έχει συντάξει η Σιμόν Μπονέτσι και εχει τίτλο «Εξαρτήματα ελικοπτέρου».
«Αγαπητέ Μωχάμεντ,
Όπως ήδη σου εχω πεί στο τηλέφωνο εχουμε να διαχειριστούμε ένα πρόβλημα που προέκυψε απροσδόκητα για κάποιους συνδέσμους που επρόκειτο να σταλούν και παράγονται στις ΗΠΑ.
Όπως γνωρίζεις, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις στις ΗΠΑ, ίσως να μην είναι εφικτό να μας παρέχουν εξαρτήματα και πρέπει να βρούμε μία εναλλακτική λύση.
Όπως εχουν τα πράγματα προς το παρόν εχουμε δύο επιλογές:
Ειτε να βρούμε έναν εναλλακτικό κατασκευαστή (όχι στις ΗΠΑ) αν υπάρχει
Ειτε να αφαιρέσουμε τους συνδέσμους από την παραγγελία.
Εχουμε υποχρέωση απέναντι στο τμήμα πωλήσεων να εξαντλήσουμε το πρώτο ενδεχόμενο πρίν επιλέξουμε το δεύτερο.
Θα σε ενημερώσω οσο το δυνατόν συντομότερα
Σιμόν Μπονέτσι»
Είκοσι λεπτά αργότερα ο Σύρος αντιπρόσωπος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ απαντά:
«Αγαπητη Σιμόν,
Ο πελάτης εχει γίνει πολύ καχύποπτος επειδή δεν του στέλνουμε το καλώδιο. Μου συνιστάς να τους πώ κάτι;
Μωχάμεντ»
 Σε ένα άλλο mail γίνεται σαφές ότι η ιταλοελληνική κοινοπραξία σπεύδει να εκπαιδεύσει τους Σύρους τον Φεβρουάριο του 2012 όταν ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μαίνεται. Παράλληλα ο ντόπιος αντιπρόσωπος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ  ενημερώνει ότι κάποια τμήματα του Hardware έχουν μεταφερθεί στην αποθήκη του αστυνομικού σταθμού Μουαντάμια οπου μαίνονται οι συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων με την αντιπολίτευση.  Η Ελληνική εταιρεία ηταν στην συγκεκριμένη προμήθεια με «ολον τον καλό τον κόσμο»: Την ιταλική Finmeccanika, τη γερμανική Cassidian ενώ χρησιμοποίησε hardware από όλους τους μεγάλους παραγωγούς ηλεκτρονικού υλικού της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ:http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΕΣ!!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου