Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑ'Ι'ΣΚΑΚΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ



Μια ακόμα επικοινωνιακή φούσκα συνιστά η απόφαση για τη συντηρητική κατάσχεση του 50% του σταδίου Καραϊσκάκη.

Kαι αποτελεί συνέχεια της επικίνδυνης, όπως αποδείχθηκε, πρακτικής που ακολουθούν κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης για τα 160.000.000 ευρώ των καταθέσεων στην Ελβετία, τους λογαριασμούς των οποίων είχε
παραδώσει στους αρμόδιους δικαστικούς ο ίδιος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Αντί να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες επιστροφής του γιγαντιαίου αυτού ποσού για να γεμίσουν τα ταμεία του δημοσίου, κάποιοι ατυχείς χειρισμοί δικαστικών λειτουργών, τα μπλόκαραν γιατί είχαν τη φαεινή ιδέα να στείλουν στις Ελβετικές αρχές έγγραφο, με το οποίο χαρακτήριζαν το συγκεκριμένο ποσό, ως προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος ενώ γνώριζαν οτι στο σύνολό του προερχόταν από την πώληση της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ στο Αμερικανικό Carlyle Group.



Στην περίπτωση της απόφασης για το Καραϊσκάκη, στην ουσία μπλοκάρουν κάθε μεταβολή στα εταιρικά μερίδια, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη και η αύξηση κεφαλαίου που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του γηπέδου αφού, ως γνωστόν, πρόκειται για ζημιογόνο επιχείρηση.


Επίσης, είναι γνωστό ότι το 50% του γηπέδου αγοράστηκε από τον κ. Λαυρεντιάδη, πριν από την εμπλοκή του με την Proton Bank. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία κατέβαλε στον κ. Σωκράτη Κόκκαλη 15.000.000 ευρώ για το 50% του γηπέδου και 10.000.000 ευρώ για το 10% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αν όντως κάποιοι πιστεύουν οτι η συναλλαγή αυτή είναι προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα πρέπει να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου να κατασχέσεουν τα 25.000.000 ευρώ από τον κ. Κόκκαλη. Το ίδιο ισχύει και για τα ποσά που δόθηκαν από τον κ. Λαυρεντιάδη για την απόκτηση πακέτου μετοχών του ΠΗΓΑΣΟΥ του Γιώργου Μπόμπολα, του ΣΚΑΪ του κ. Αλαφούζου και όποιες άλλες συμμετοχές. Γιατί, απονομή δικαιοσύνης a la carte δεν νοείται σε μια χώρα που λειτουργούν έστω και στοιχειωδώς οι θεσμοί και η δημοκρατία.   
                             
Οι αποφάσεις που λαμβάνονται με γνώμονα επικοινωνιακά παιχνίδια και  εντυπωσιασμούς, εγκυμονούν κινδύνους κι έχουν συνέπειες για το ίδιο το ελληνικό δημόσιο, που θα μπορούσε από τον Ιούνιο να έχει εισπράξει τα 160.000.000 ευρώ, που παρέδωσε ο Λ. Λαυρεντιάδης και κάποιοι μπλόκαραν με τις ενέργειές τους. Εξάλλου, στην υπόθεση του κ. Λαυρεντιάδη ο εντυπωσιασμός και οι σκοπιμότητες βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

 Όταν κάποιος επιστρέφει από το Λονδίνο στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις δικαστικές του εκκρεμότητες και συλλαμβάνεται ως δήθεν ύποπτος φυγής, τότε το παιχνίδι είναι εμφανές οτι γίνεται επικίνδυνο.
Όταν για λόγους καθαρά εκδικητικούς κρατούν έναν άρρωστο άνθρωπο στις φυλακές, τότε πρέπει να ανησυχούμε σοβαρά για το έλλειμμα δημοκρατίας και τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΕΣ!!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου