Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!..

Ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος

Ιδιωτική ποινική δίωξη κατά της Λαϊκής Τράπεζας, του Ανδρέα Βγενόπουλου, μελών του Δ.Σ. και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη, άσκησε πολίτης που όπως ισχυρίζεται εξαπατήθηκε με την υπόθεση των αξιογράφων

Ενάγων είναι ο Σταύρος Μαυρόσαββας, από την Πάφο, ο οποίος είχε επενδύσει 108.000 ευρώ σε αξιόγραφα με υψηλό επιτόκιο, τα οποία και έχασε, υποστηρίζοντας ότι τον ξεγέλασαν για να τα επενδύσει.

Πρόκειται για έναν από τους χιλιάδες καταθέτες που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τις τράπεζες και μετέτρεψαν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα με την υπόσχεση υψηλής απόδοσης.

Η υπόθεση ορίστηκε για εμφάνιση στο δικαστήριο στις 7 Ιανουαρίου και το κατηγορητήριο για το οποίο δόθηκε άδεια από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, καταχωρήθηκε εναντίον των: Cyprus Popular Bank Public Company Ltd, Ανδρέα Βγενόπουλου, Νεοκλή Λυσάνδρου, Ευθύμιου Μπουλούτα, Χρήστου Στυλιανίδη, Παναγιώτη Κουννή, Κάλιας Ευσταθίου από την Πάφο και Αθανάσιου Ορφανίδη.

Εναντίον τους ασκήθηκαν τρεις κατηγορίες που αφορούν ισχυρισμούς για:
  • Συνωμοσία προς καταδολίευση
  • Απάτη
  • Ανακριβής δήλωση

Οι καταθέτες που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα ένα συνολικό ποσό 1.8 δισ. ευρώ να μετατραπεί σε μετοχές, έχουν ιδρύσει το Σύνδεσμο Κατόχων Αξιογράφων, που δραστηριοποιείται με διάφορους τρόπους για να σωθούν τα χρήματα των μελών του. Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης δήλωσε ότι αναμένονται και άλλες αγωγές. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΕΣ!!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου