Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Parliament employees raise flag atop the parliament in Athens

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει συμβεί στην Ευρώπη, από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι σήμερα, σχολίασε ένας αρθρογράφος στη γνωστή λογοτεχνική εφημερίδα London Review of Books στις 14 Ιουλίου.
O πόλεμος μπορεί να έχει πολλές μορφές. Από άποψη στρατηγικής, μπορεί να είναι πνευματικός, οικονομικός ή στρατιωτικός, αλλά ο στόχος είναι ο ίδιος: η κατάκτηση του κράτους – στόχου του επιτιθέμενου.Η ελληνική κυβέρνηση ελάχιστα μπορεί να κάνει για να καθορίσει την οικονομία της χώρας . (…) Δεν υπάρχει διέξοδος, και σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο εξ αρχής ώστε να γίνουν τα πράγματα ακριβώς έτσι. Οι αναλυτές αυτοί συμφωνούν ότι τα γεγονότα που εκτυλίσσονται και θα εκτυλιχθούν στην Ευρώπη από τώρα και στο εξής θα είναι ό,τι πιο βάρβαρο έχει βιώσει ποτέ η Ευρώπη“.

Σε αυτό το ευμετάβλητο παιχνίδι γεωπολιτικής, τα αφεντικά της οικογένειας του ευρώ έχουν ανέκαθεν παίξει σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια και την επεξεργασία της μη εγγυημένης σταθερότητας στην περιοχή, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες αγοράς που θα επέτρεπαν στις ήδη ισχυρές βιομηχανίες άμυνάς τους να ανθίσουν. Οι γερμανικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας, ιδίως, υπήρξαν σημαντικοί εργολάβοι των ελληνικών (αλλά και των τουρκικών) ενόπλων δυνάμεων για περισσότερο από δύο δεκαετίες“. [Άρθρο: German Arms Industry Profits at Greek Expense ("Η γερμανική αμυντική βιομηχανία αυξάνει τα κέρδη της εις βάρος της Ελλάδας"].Ένα από τα αμέτρητα σκάνδαλα στην Ελλάδα αφορά εκατομμύρια ευρώ που μεταβιβάστηκαν “κάτω από το τραπέζι” από τη Siemens προς τους πρωτοκλασάτους πολιτικούς των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων: της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, είτε με τη μορφή “προμηθειών” είτε ως άμεσες κινήσεις δωροδοκίας, προκειμένου η εταιρεία να κερδίσει κάποια συμβόλαια αξίας δισεκατομμυρίων. Το σκάνδαλο, που απασχόλησε επί μήνες τα ΜΜΕ, έχει τελικά κουκουλωθεί.

 Το βασικό πρόσωπο (κορυφαίο στέλεχος της Siemens ελληνικής καταγωγής και γερμανικής υπηκοότητας) που συμμετείχε στη διαπλοκή δεν έχει συλληφθεί ούτε δικαστεί στην Ελλάδα και σήμερα έχει “αποδράσει” στη Γερμανία, όπου προστατεύεται από το γερμανικό δίκαιο[Άρθρο: Siemens At It Again ("Η Siemens και πάλι επί το έργον"]

Όλα αυτά συνοψίζονται σε συναλλαγές εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και, υπό άλλες συνθήκες, τα ποσά αυτά θα ήταν περισσότερο από αρκετά για να εξισορροπήσουν το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού και μάλιστα να ελαφρύνουν σε σημαντικό βαθμό το εξωτερικό χρέος της χώρας, σχολιάζει η ίδια ελληνική πηγή. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Αυτά τα δισεκατομμύρια προστέθηκαν στα κέρδη των Γερμανών βιομηχάνων, των τραπεζιτών (Γερμανών και άλλων) και των διαμεσολαβητών.Η κυβέρνηση έχει δεχθεί συστάσεις να λάβει δραστικά μέτρα λιτότητας προκειμένου να κλείσει ένα έλλειμμα σχεδόν διπλάσιο από το συνιστώμενο ανώτατο όριο του 3 % που ορίζει η ΕΕ, ανέφερε στο άρθρο της η Guardian. “Η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αθανάσιος Ορφανίδης, προειδοποίησε την πολιτική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, ότι θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για μείωση των δημόσιων δαπανών αν είναι να αποφύγει την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ“. …”η Κύπρος θα πρέπει τώρα να προετοιμάζεται για  πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που δεν ήταν στο πρόγραμμα πριν από την καταστροφή της 11ης Ιουλίου“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΕΣ!!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου