Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

4.000 “εξαφανισμένα” αυτόματα G3 “δείχνουν” Χρυσή Αυγή!

4b7ecba682e46fe546a3c0614e328aa1_XL

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες για την αναζήτηση του κρυμμένου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής.
Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν τώρα και τυχόν διαπλοκές της νεοναζιστικής οργάνωσης με επιχειρηματικά κέντρα, στη βάση των καταγγελιών του πρώην αξιωματικού του βρετανικού στρατού Edward Stacey, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας πολεμικών όπλων από τον Αν. Πάλλη, καταζητούμενο για την εμπλοκή του στην υπόθεση ύποπτων δανείων που χορήγησε η Τράπεζα FBB.

Ο Ε. Stacey έχει υποβάλει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την οποία ζητεί να συσχετιστούν με τη μεγάλη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή οι καταγγελίες του σχετικά με την αποθήκευση σε εγκαταστάσεις του Αν. Πάλλη, στο Κορωπί, 4.000 αυτόματων πολεμικών τυφεκίων τύπου G3, ΑΚ47 (Καλάσνικοφ) κ.ά.
Οπως αναφέρει σε έγγραφό του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων της επικαιρότητας στην Ελλάδα και των ερευνών που διενεργούνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη κρυμμένου παράνομου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετισθεί η κατάθεσή μου που περιέχεται στην άνωθεν δικογραφία, κατά την οποία ασκήθηκαν διώξεις, με τα οποιαδήποτε ευρήματα των ερευνών, προκειμένου να προσδιοριστεί η ύπαρξη ή διαδρομή του παραπάνω οπλισμού».
Η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε το φάκελο στον εισαγγελέα εφετών, ο οποίος θα εξετάσει εάν υπάρχει διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με την υπόθεση Πάλλη και των 4.000 όπλων. Μάλιστα η κ. Κουτζαμάνη έχει δώσει εντολή να την ενημερώσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Πάντως, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής διαθέτει όπλα που πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευμένους χώρους σε άγνωστη τοποθεσία και χρησιμοποιούνται για τη στατριωτικου τύπου εκπαίδευση των μελών της, που γίνεται σε περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, στη Μάνδρα και στη Σαλαμίνα.
Ο Βρετανός πρώην στρατιωτικός, ο οποίος στο παρελθόν ήταν συνεργάτης του Αν. Πάλλη και του προφυλακισμένου Β. Ρέστη, είχε δώσει τον περασμένο Απρίλιο κατάθεση στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών με αφορμή την έρευνα για την υπόθεση αρπαγής του από συνεργάτες του Πάλλη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Στην κατάθεσή του είχε υποστηρίξει ότι «το 2011, πέραν του μεγάλου αριθμού σύγχρονων και λειτουργικών πιστολιών και περιστρόφων, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν μουσειακά είδη ώστε να δικαιολογείται η κατοχή τους, τα οποία είδα και επεξεργάστηκα στις εγκαταστάσεις του (σ.σ.: πρόκειται για χώρο που λειτουργούσε ως μουσείο), έγινα μάρτυρας της ύπαρξης ενός αριθμού -περί τα 4.000- σύγχρονων και λειτουργικών αυτόματων τυφεκίων εφόδου διαφόρων τύπων, όπως G3, ΑΚ 47 FN, DRAGUNOV, Μ16, τα οποία ήταν συσκευασμένα κατά εκατοντάδες και αποθηκευμένα εντός δύο μεγάλων μπλε κοντέινερ».
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο σπίτι του Αν. Πάλλη και στις εγκαταστάσεις που είχε στην περιοχή της Βάρης, η ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκε τίποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΕΣ!!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου