Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η κλήση Κόκκαλη σε απολογία, ο ΟΠΑΠ, τα εξώδικα και η οργή των Τσέχων

Από τον Τάσο Τέλλογου

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Σε απολογία καλείται από τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, στις 18 Ιουλίου 2013, ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΛΟΤ κ. Σωκράτης Κόκκαλης.
Μαζί του καλούνται ακόμα για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και απιστία ο διευθύνων σύμβουλος της Ιntralot, ένα ακόμα στέλεχος της Intralot, ένας πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΠ, όπως επίσης και ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού. Οι κατηγορίες αφορούν τη σύμβαση που υπεγράφη το 2007 μεταξύ της Ιντραλότ και του ΟΠΑΠ για την προμήθεια τερματικών και λογισμικού και απαγγέλθηκαν μετά την υποβολή μήνυσης από την εταιρεία Glory Technology στην οποία συμμετέχει και ο ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μήνυση, το έργο έγινε με απευθείας ανάθεση στην Ιντραλότ. Λίγες ημέρες πριν από τον διαγωνισμό παραιτήθηκαν αιφνιδιαστικά δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης και ο διαγωνισμός κατέστη άγονος. Η μηνύτρια εταιρεία (Glory) υποστηρίζει ότι η προσφορά της ΙΝΤΡΑΛΟΤ ήταν ακριβότερη. Ας σημειωθεί ότι ποινικές διώξεις κατά των ίδιων προσώπων έχουν ασκηθεί για την ανανέωση της επίμαχης σύμβασης μεταξύ ΟΠΑΠ και Ιντραλότ το 2010.
Εν τω μεταξύ η Ιntralot βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, καθώς η εισαγγελία πρωτοδικών έχει ζητήσει να εξετασθούν οι καταγγελίες της Glory σχετικά με το εικονικό ή μη των συναλλαγών της Ιntralot Κύπρου.
Η επίμαχη χρονική περίοδος, εν προκειμένω, αφορά το διάστημα μεταξύ 2007 -2010. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα.
Η Emma Deltα
Στο μεταξύ, η κοινοπραξία που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την πώληση του ΟΠΑΠ και συγκεκριμένα, η Emma Delta, απέστειλε την περασμένη εβδομάδα εξώδικο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά με τις συνθήκες και τις λεπτομέρειες που αφορούν τη σύσταση της θυγατρικής εταιρείας του ΟΠΑΠ, η οποία αγόρασε τα Κρατικά Λαχεία.
Στην εταιρεία αυτή συμμετέχουν με 33% συνολικά οι δύο βασικοί προμηθευτές της εταιρείας των Λαχείων (Intralot και Scientific Games).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΕΣ!!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου